Previous
Next

Tecar

Terapia prin radiofrecvența TECAR transferă curent electromagnetic de înaltă frecvență prin toate țesuturile corpului și creează o bună localizare a efectului termic în țesut, susținând vindecarea atât la nivel macroscopic cât și celular. Încâlzirea țesuturilor are ca efect creșterea aportului de sânge în zonă, schimbul dintre vene și țesuturi având loc mai rapid, iar astfel țesutului i se furnizează mai mult oxigen și substanțe nutritive într-un timp mai scurt.

Terapia poate fi aplicată în moduri de lucru, cu același electrod: capacitiv (structuri superficiale), respectiv rezistiv (tendoane și ligamente). Schimbarea se face simplu, prin apăsarea unui buton, fără a necesita schimbarea electrozilor.

Terapia TECAR (Transfer Energetic Capacitiv și Rezistiv) este unul dintre cele mai moderne tratamente folosite cu succes la ora actuală în fiziokinetoterapie. Este utilizată preponderent de kinetoterapeuți, osteopați și medicina sportivă, datorită efectelor rapide și de durată.

Terapia TECAR este utilizată în special în:

Ortopedie-traumatologie (afecțiuni ale sistemului musculo-scheletal);

Terapia durerii (lombalgii, lombosciatica);

Medicina sportivă;

Reumatologie (artroze, spondilartroze);

Afecțiuni circulatorii;

Patologii viscerale.

Lista afecțiunilor tratate include afecțiuni cum ar fi epicondilita radiala și ulnara, tendinita, bursita, artroza, spondilartroza, cervicobrahialgia, cervicalgia, sindrom de tunel carpian, lombalgie, lombosciatica, bursita trohanteriană, pubalgia, luxații ale gleznei, fasciita plantară, fracturi și rupturi musculare